Korruption: Rumæniens regering træder tilbage efter dødsbrand

Premierminister Victor Ponta og hans regering har valgt at træde tilbage, efter en tragisk dødsbrand har sat fokus på Rumæniens problemer med korruption.

Unge mistede fredag livet på natklub i Bukarest i Rumænien. Nu træder regeringen tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREI PUNGOVSCHI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den rumænske regering har onsdag meddelt, at den vil træde tilbage efter massive protester de seneste dage.

Utilfredsheden udspringer af en brand på et diskotek i den rumænske hovedstad, Bukarest, der fredag kostede 32 mennesker livet.

Onsdag meddeler premierminister Victor, der er formand for det socialdemokratiske regeringsparti, at han selv og dermed også hele hans regering trækker sig, skriver nyhedsbureauet AP.

»Jeg opgiver mit mandat, jeg trækker mig tilbage, og det samme gør min regering dermed,« siger Ponta i en officiel meddelelse onsdag.

Dødsbranden opstod under en koncert fredag aften på spillestedet Colectiv, og den tragiske sag har atter sat fokus på landets problemer med korruption, der blandt andet finder sted i forbindelse med uddeling af tilladelser til værtshusholdere og brandinspektioner.

Spillestedet havde eksempelvis kun én enkelt nødudgang, hvor de paniske koncertgæster forgæves stimlede sammen i et forsøg på at undslippe branden. Foruden de 32 dræbte blev flere end 130 kvæstet. Flere af dem er fortsat i kritisk tilstand.

Tirsdag aften gik 20.000 mennesker på gaden i Bukarest og krævede regeringens afgang.