Koraller overlever flodbølgen

Thailands koralrev er tilsyneladende sluppet nogenlunde fra flodbølgens ødelæggende kræfter. Værre ser det ud ved øgrupperne Nicobarerne og Andamanerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flodbølgen, der forårsagede store ødelæggelser på land, skyllede også hen over flere koralrev. Det har skabt frygt for store ødelæggelser af de unikke rev ud for blandt andet Thailand og de små indiske øgrupper Nicobarerne og Andamanerne. Men den frygt har vist sig at være overdreven - i hvert fald i Thailand.

- Da folk så de store ødelæggelser på land, gik de ud fra, at korallerne også var ødelagte. Men det ser ikke ud til at være tilfældet. Kun omkring fem procent af revet er beskadiget, siger den thailandske marinebiolog Niphon Phangsuwan til det engelske nyhedsbureau Reuters.

Tilsyneladene har bølgens enorme kræfter været langt mindre under vandet end på land, og de største skader er derfor forårsaget af alle de genstande, der er blevet trukket til havs, da de enorme vandmasser trak sig tilbage.

Anderledes slemt står det til med de rev, der omslutter de 550 øer i de indiske øgrupper Nicobarerene og Andamanerne, som er hjemsted for et af verdens mest varierede koral og dyreliv. Her har korallerne lidt væsentligt større skade.

/ritzau/