Kontakt til passagerfly forsvandt ved Borneo

Myndighederne har indsnævret området, hvor AirAsia-flyet med 155 personer om bord kan være forsvundet.

De sidste signaler fra det Airbus A320-200-fly, der søndag er forsvundet under en flyvning fra den indonesiske by Surabaya til Singapore, blev sendt ud for kysten til den indonesiske del af Borneo. Tavle fra Changi lufthavn i Singapore. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDGAR SU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDONESIEN: De sidste signaler fra det Airbus A320-200-fly, der søndag er forsvundet under en flyvning fra den indonesiske by Surabaya til Singapore, blev sendt ud for kysten til den indonesiske del af Borneo. Mere præcis mistede luftfartsmyndighederne kontakt med AirAsia-flyet, da det befandt sig mellem byen Tanjung Pandan på øen Belitung og Pontianak på Borneo. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Flyet, der har 155 personer om bord, lettede fra lufthavnen i Surabaya tidligt søndag morgen lokal tid og var på vej til Changi Lufthavn i Singapore, da kontakten ophørte.

AirAsia har oprettet et krisecenter for pårørende til passagerer og besætningsmedlemmer og oplyser, at det er ved at blive efterforsket, hvad der skete, da kontakten ophørte.

Læs også:

Tårevædede pårørende har allerede indfundet sig i lufthavnen i Singapore, hvor flyet efter planen skulle være landet klokken 8.30 lokal tid.

»På nuværende tidspunkt er en eftersøgnings- og redningsoperation i gang, og AirAsia samarbejder fuldt og assisterer redningstjenesten,« oplyser flyselskabet.

Sidste kontakt mellem flyet og luftfartskontrollen var klokken 6.17 lokal tid, oplyser de civile luftfartsmyndigheder i Singapore i en officiel erklæring.

En embedsmand fra Indonesiens transportministerium ved navn Hadi Mustofa oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at flyets piloter anmodede kontroltårnet om at få lov til at flyve »en usædvanlig rute«, før kontakten ophørte. Ifølge lokale medier anmodede flyet muligvis om øge sin højde på grund af dårligt vejr.