Kongen byder Daniel velkommen i familien

Han fik en svær start, men nu er kronprinsesse Victorias forlovede, Daniel Westling, fuldt ud accepteret af det svenske kongehus.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en rigtig eventyrhistorie, der nu kan ende lykkeligt, efter at den svenske kronprinsesse Victoria i dag kunne proklamere sin forlovelse med kæresten gennem syv år, Daniel Westling.

Brylluppet skal stå foråret 2010.

I begyndelsen af deres forhold havde den svenske konge, Kong Carl Gustaf, dog svært ved at skjule, at han gerne havde set sin ældste datter og Sveriges tronarving gift med en mere passende ægtefælle. Men et videoklip på kongefamiliens hjemmeside viser, at de tider er forbi.

- Vi har lært Daniel godt at kende i de forgangne år, og vi har set, at det er en ung herre, der arbejder hårdt og tager livet alvorligt. Jeg har med glæde givet mit samtykke. Selvfølgelig er det en særlig dag for os, men det er også en speciel dag for Sverige, siger kongen i videoen.

Også hans kone, dronning Silvia, er fuld af lovprisninger over for sin kommende svigersøn.

- Vi tager imod Daniel med åbne arme i vores familie. Jeg oplever ham som ydmyg, men også bestemt. Nu tages der hul på et nyt kapitel, og jeg er meget glad på Victorias og Daniels vegne, siger hun.

/ritzau/TT