Konflikt breder sig til Vestbredden

Konflikten mellem Israel og palæstinenserne har bredt sig til Vestbredden, hvor tre palæstinensere meldes dræbt fredag.

Pårørende sørger over en af de dræbte i Beit Omar. Fold sammen
Læs mere
Foto: HAZEM BADER

VESTBREDDEN: Tre palæstinensere blev fredag dræbt på Vestbredden, der kontrolleres af Israel, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dødsfaldene fandt sted under skudopgør mellem israelske soldater og en civil person, der sandsynligvis er en jødisk bosætter, oplyser lokale øjenvidner og hospitalskilder.

Øjenvidner siger, at bosætteren skød og dræbte én person og sårede tre andre i nærheden af byen Nablus. Skudofrene gik ifølge Reuters på en gade, som både benyttes af palæstinensere og israelere.

Samtidig blev en person dræbt under sammenstød mellem israelske soldater og unge palæstinensere, der kastede med benzinbomber og fyrværkeri mod soldaterne. En fotograf fra Reuters så en palæstinensisk mand blive skudt og dræbt.

En tredje palæstinenser blev dræbt under lignende sammenstød i Beit Ummar nær byen Hebron, siger hospitalskilder til Reuters.

Sammenstødene mellem de to sider sker samme dag, som en palæstinensisk mand blev dræbt nord for Jerusalem under en stor demonstration med flere tusinde deltagere, hvilket er den største af sin slags siden den seneste palæstinensiske opstand, som sluttede i 2005, skriver Reuters.

819 palæstinensere meldes dræbt under de seneste uroligheder, der primært har været koncentreret omkring Gaza. Ifølge palæstinensiske hospitalskilder er der hovedsageligt tale om civile.