Kone til skandaleramt politiker er gravid

Nettet strammes om kongresmedlem Anthony Weiner, der er hovedpersonen i amerikansk politiks nyeste sexskandale.

Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan man vist kalde dårlig timing.

Hans ægteskab blev genstand for intense spekulationer, da han forleden blev han centrum for amerikansk politiks nyeste sexskandale. Her ville det amerikanske kongresmedlem Anthony Weiner "som led i en joke" sende et foto af sig selv, kun iført underbukser, til en kvinde i Seattle. Ved en fejl endte fotoet også på Twitter, hvor hans 70.000 såkaldte followers, kunne beskue hele herligheden.

Og nu kan amerikanske medier altså berette, at hans kone, 35-årige Huma Abedin, venter deres første barn, og angiveligt er i starten af sin graviditet. Og den historie bærer kun ekstra brænde til det bål, der har ulmet under Anthony Weiners politiske karriere, siden han offentligt måtte undskylde over for sin kone, der arbejder tæt sammen med USAs udenrigsminister, Hillary Rodham Clinton, som hendes seniorrådgiver.

Læs også: De ti værste sexskandaler i amerikansk politik

Det amerikanske kongresmedlem har offentligt indrømmet, at han har ført slibrige samtaler med op til seks kvinder på internettet gennem de seneste år, hvilket inkluderer den kvindelige college-studerende, som han oprindeligt sendte fotoet til.

Før blev han af mange betragtet som en lysende politisk stjerne og som det oplagte valg til borgmesterposten i New York. Nu spekulerer amerikanske medier i, om det overhovedet vil være muligt for Anthony Weiner at fortsætte sin nuværende politiske karriere.

Aldrig så snart Anthony Weiner havde leveret sin undskyldning - der blev sendt live på amerikansk TV mandag fra en overrendt pressekonference på Manhattan - før ledende Demokrater begyndte at distancere sig fra den skandaleramte politiker.

Flere, inklusiv Nancy Pelosi, der er formand for Repræsentanternes Hus, har krævet en etisk undersøgelse af, hvorvidt Anthony Weiner har overtrådt Husets regler, eller om han har brugt offentlige midler til sine slibrige, elektroniske samtaler.

Steve Israel, der leder Demokraternes forsøg på at genvinde partiets flertal i kongressen, har yderligere udtalt, at Anthony Weiner har "ydmyget sig selv, sin familie og Repræsentanternes Hus.”

Sagen om kongresmedlemmets eskapader kommer i kølvandet på en række andre politiske sexskandaler, med den tidligere californiske guvernør, Arnold Schwarzeneggers utroskab og hemmelige børn som den seneste.

INFOshop: 800 unge fortælle om deres første sexoplevelse