Kondisko fra norsk butikskæde er nyt spor i forsvindingssag

Der er nye spor i sagen om forsvundne Anne-Elisabeth Hagen, men politiet antager fortsat, at hun er død.

Foto: HANDOUT

Norsk politi har onsdag præsenteret nye spor i sagen om Anne-Elisabeth Hagen, der har været sporløst forsvundet i næsten ti måneder.

På et pressemøde lidt over middag onsdag siger politiinspektør Tommy Brøske, at der er fundet et skoaftryk ved et muligt gerningssted. Aftrykket er det eneste i området, som politiet ikke har kunnet knytte til nogen personer.

Analyser viser, at aftrykket stammer fra en kondisko af mærket Sprox, som sælges i den norske butikskæde Spar Kjøp og flere steder i udlandet.

Anne-Elisabeth Hagen har været forsvundet siden 31. oktober. Det er også sidste gang, at der er livstegn fra hende.

Politiet meddelte i juni, at dets hovedhypotese er, at hun er død.

Det gentager politiinspektør Tommy Brøske tirsdag.

»Helt fra sagen blev kendt, har vi efterlyst bevis på liv. Men det har hverken politiet eller familien fået,« siger han.

Anne-Elisabeth Hagen er gift med den norske milliardær Tom Hagen. Hun forsvandt fra sit hjem i Lørenskog i udkanten af Oslo.

Det er ved Hagen-familiens hjem, at skoaftrykket er fundet.

»Det sted, hvor skoaftrykket er fundet, og måden, som det er sat på, mener vi er særdeles relevant for sagen, vi efterforsker,« siger Tommy Brøske.

»Politiet vurderer det som sandsynligt, at aftrykket tilhører en gerningsmand. Det er sandsynligvis tale om en størrelse 45,« lyder det.

Politiet opfordrer alle, der har købt Sprox-sko i Spar Kjøp i størrelse 44 til 46 mellem august 2016 og maj 2016, til at tage kontakt til politiet.

På et pressemøde tidligere i august meddelte Hagen-familiens advokat, Svein Holden, at familien var i kontakt med de formodede gerningsmænd 8. juli.

»De sagde klart, at Anne-Elisabeth Hagen lever, men vi har ikke modtaget bevis på, at det er rigtigt,« sagde Holden ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

/ritzau/