Komitéformand: Overvågning krydsede Trumps kommunikation

Trump indgik tilfældigt i efterretningsrapporter, hævder partifælle. Præsidenten føler sig genoprejst.

Arkivfoto: Trump indgik tilfældigt i efterretningsrapporter, hævder partifælle. Præsidenten føler sig genoprejst. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLOS BARRIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske efterretningstjenester kan have opfanget noget af Donald Trumps kommunikation, da de samlede oplysninger om personer mistænkt for at være udenlandske agenter.

Det forklarer den republikanske formand for efterretningskomitéen i Repræsentanternes Hus, Devin Nunes.

Devin Nunes, der selv var en del af Donald Trumps stab, inden Republikaneren blev indsat som præsident, står nu i spidsen for en undersøgelse af eventuelle forbindelser mellem Trumps kampagnestab og Rusland.

På et pressemøde onsdag lokal tid siger Devin Nunes, at der er en mulighed for, at efterretningstjenesten har opsnappet noget af Donald Trumps kommunikation.

Nunes understreger dog i samme forbindelse, at der ikke er beviser for, at daværende præsident Barack Obama gav ordrer til overvågningen, eller at Donald Trump var målet for overvågningen.

Præsidenten har ellers gentagne gange hævdet det modsatte.

Devin Nunes oplyser, at Trumps kommunikation blev opfanget i forbindelse med en domstolsgodkendt overvågning af personer, der var mistænkt for at være udenlandske efterretningsagenter.

»Præsidenten og andre i Trumps overgangshold optrådte tydeligvis i efterretningsrapporter«, siger Devin Nunes til journalister foran Det Hvide Hus onsdag.

Amerikanske love dikterer, at information om borgere, der tilfældigt bliver opfanget i forbindelse med overvågning, skal slettes eller redigeres ud af efterretningsrapporter.

Nunes hævder ifølge AFP, at folkene bag den pågældende overvågning har krænket disse regler.

Donald Trump, der længe har insisteret på, at Barack Obama stod bag aflytning af ham under præsidentvalgkampen, føler, at Nunes' udmelding er en oprejsning.

»Det gør jeg i en vis grad. Jeg sætter pris på, at de har fundet, hvad de har fundet«, siger præsidenten.

4. marts antydede Donald Trump, at hans forgænger i Det Hvide Hus havde aflyttet hans hovedkvarter under valgkampen.

»Forfærdeligt. Har lige fundet ud af, at Obama aflyttede mig i Trump Tower lige før valgsejren. Ingenting fundet. Dette er McCarthyism«, skrev han på Twitter.