Kold luft: Kun to spidskandidater vil støtte Vestager som EU-formand

Blot to af de 10 danske spidskandidater til europaparlamentsvalget siger, at de er sikre på, at de ønsker Margrethe Vestager som ny formand for Europa-Kommissionen. Det viste sig, da spidskandidaterne krydsede klinger til den sidste TV-debat inden valget.

De 10 spidskandidater var også i politisk duel onsdag aften. Her mødtes de i en DR-debat i Københavns Nordhavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Kun Morten Helveg Petersen (R) og Mette Bock (LA) udtrykker, at de vil støtte Vestager som ny formand for Europa-Komissionen. Vestager er lige nu blandt de europæiske toppolitikere, som meldes i spil til at afløse Jean-Claude Juncker.

»Uanset partifarve, så svigter vi, hvis ikke vi tager muligheden for at få en dansker på den post,« siger Mette Bock.

Margrete Auken (SF) siger, at hun ikke vil melde ud, hvem hun vil støtte, før hun ved, hvilken politik Margrete Vestager -som på nuværende tidspunkt er konkurrencekommissær - og de øvrige kandidater har tænkt sig at føre.

Debatten om Margrete Vestager var ét af emnerne, da de ti spidskandidater til søndagens europaparlamentsvalg torsdag mødtes i den sidste TV-debat inden valget. Debatten blev vist på TV2 News.

Morten Løkkegaard (V) er en del af den liberale ALDE-gruppe, som peger på Vestager som mulig kommisær, men Venstre-politkeren siger, at det i sidste ende vil være op til regeringslederne at beslutte. Statsmininister Lars Løkke Rasmussen (V) har endnu ikke meddelt, om han vil pege på Vestager, hvis han genvinder magten.

Nikolaj Villumsen (EL) støtter ikke Vestager til topposten. »Det handler om politik og ikke om nationalitet,« siger han.

Genlæs hele debatten her.

Det kan tage et øjeblik at indlæse live-bloggen. Tak for din tålmodighed.