Kokainrygende Toronto-borgmester nægter at gå af

Borgmesteren i den canadiske storby Toronto siger, at han ikke vil træde tilbage på trods af, at han har indrømmet at have røget crack.

Foto: AARON HARRIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CANADA: Efter seks måneders hårdnakkede benægtelser har Torontos borgmester, Rob Ford, indrømmet af have røget crack også kendt som rygekokain. Han nægter dog at træde tilbage, skriver flere canadiske medier.

»Ja, jeg har røget crack. Men nej, jeg er ikke misbruger. Det skete sandsynligvis, en gang jeg havde drukket mig fra sans og samling sandsynligvis for omkring et år siden,« sagde den kontroversielle borgmester under en pressekonference, hvor han insisterede på ikke at have løjet siden maj, hvor han første gang blev konfronteret med anklagerne i blandt andet avisen Toronto Star, der var i besiddelse af videooptagelser, der angiveligt viser, hvordan borgmesteren ryger kokain.

»Jeg løj ikke - I stillede ikke det rigtige spørgsmål,« sagde Ford til journalisterne.

Borgmesteren undskyldte dog og sagde, at han er »flov« over sin handling.

»Jeg elsker mit job, jeg elsker denne by. Jeg ved, at jeg bliver nødt til at genvinde jeres tillid.« sagde 44- årige Ford og tilføjede, at han - trods massive krav om at træde tilbage - vil blive på borgmesterposten og genopstiller til valget i 2014.