Knust Trump fordømmer forfærdeligt skyderi i Texas

Vores hjerter er knuste, siger præsidenten, efter at 26 kirkegængere er dræbt i et skyderi i Texas søndag.

JAPAN-US-DIPLOMACY - 201711060
USA's præsident, Donald Trump, måtte mandag under et officielt besøg i Japan forholde sig til endnu et masseskyderi på amerikansk grund. Scanpix/Jim Watson Fold sammen
Læs mere

Houston. USA's præsident, Donald Trump, fordømmer det, som han beskriver som "et forfærdeligt skyderi" i en lille amerikansk by i Texas.

Her meldes 26 mennesker dræbt og 20 såret, efter at en ung mand søndag formiddag åbnede ild under en gudstjeneste i en kirke i byen Sutherland Springs.

- Ord er ikke tilstrækkelige til at udtrykke den smerte og sorg, vi alle føler for ofrene, siger Donald Trump under et officielt besøg i Japan mandag.

- Denne ondsindede handling skete, mens ofrene og deres familier var til stede for at tilbede. Vores hjerter er knuste, tilføjer præsidenten.

Politiet kender endnu ikke motivet bag skyderiet i Texas. Politiet oplyser, at det var en ung, hvid mand - formentlig i begyndelsen af 20'erne - der stod bag angrebet.

Han flygtede efter angrebet i en bil og blev efterfølgende fundet død af politiet.

Donald Trump opfordrer nu amerikanerne til at stå sammen.

- Vi står sammen. Vi går arm i arm. Gennem tårerne og sorgen står vi stærkt, siger Donald Trump.

Også Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), har fulgt med i de makabre begivenheder i Texas.

- Uskyldige borgere, der dyrker deres tro, angribes brutalt. Forfærdeligt. I dag er min sympati med Texas, skriver han på Twitter.

Ifølge to kilder med kendskab til efterforskningen var det en 26-årig mand med en fortid i det amerikanske luftvåben, der stod bag angrebet.

Ofrene for angrebet var i alderen fra 5 til 72 år, oplyser guvernør i Texas Greg Abbott.

Han kalder søndagens angreb for "det dødeligste masseskyderi i Texas' historie".

/ritzau/AFP