Knivbevæbnet mand i Kina dræber syv børn og sårer 19

Børn blev angrebet af manden, da de var på vej hjem fra skole i det nordlige Kina, siger myndighederne.

Foto: REINHARD KRAUSE. Arkivfoto fra Beijing.
Læs mere
Fold sammen

En knivbevæbnet mand har dræbt mindst syv børn og såret 19 andre i Kina, oplyser myndighederne i Shanxi-provinsen.

Børnene blev angrebet af manden, da de var på vej hjem fra skole i det nordlige Kina, siger myndighederne om det hidtil blodigste angreb af denne type i landet.

»Den mistænkte blev tilbageholdt af politiet. De sårede børn er under behandling,« oplyser propagandaministeriet i Mizhi-området i Shaanxi. Angrebet skete først på aftenen, omkring klokken seks.

Børnenes alder er ikke blevet offentliggjort, men børn i midtskolen er typisk mellem 12 og 15 år.

I de senere år har der været en række kniv- og økseangreb i Kina. Mange af angrebene har været rettet mod børn.

I februar dræbte en knivbevæbnet mand, der følte sig forurettet, en kvinde og sårede 12 andre i et travlt butikscenter i Beijing.

I maj sidste år blev 20 mennesker bragt til hospitalet i Guizhou-provinsen efter at en psykisk syg mand havde angrebet tilfældige i det sydvestlige Kina. To af de sårede døde af deres kvæstelser.

Nogle måneder før - i januar - trængte en mand ind i en børnehave i Guangxi-provinsen, hvor han gik til angreb på børn med en kniv. 11 børn blev såret under angrebet i byen Pingxiang.

Mellem 2010 og 2012 var der en bølge af angreb mod skoler. Det skriver nyhedsbureauet dpa. I et af angrebene blev ti børn stukket af en mand, som derefter dræbte sig selv. I de fleste tilfælde har gerningsmanden været mentalt forstyrret.

/ritzau/Reuters