Knap 20.000 kvinder og børn blev handlet i Indien i 2016

Det er først og fremmest fattige kvinder og børn fra landet, der bliver ofre for moderne slaveri i Indien.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Saiyood
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten 20.000 kvinder og børn blev ofre for menneskehandel i Indien sidste år. Det viser nye tal fra den indiske regering torsdag.

Det præcise antal - 19.223 - er en stigning på lidt over 24 procent i forhold til 2015, hvor der ifølge de officielle tal var 15.448 ofre for menneskehandel - også kaldet trafficking.

Stigningen kan skyldes, at der er kommet mere opmærksomhed på problemet, så flere sager indberettes, siger en højtstående politikilde til Reuters.

»Jeg tror, at flere ofre står frem og indberetter det, fordi der er mere information om trafficking,« siger kilden, der ikke vil have sit navn frem.

»Regeringen og ngo'er laver kampagner, og folk ser også flere sager i medierne,« siger kilden.

Tusindvis af mennesker lokkes til Indiens byer hvert år med løfter om et godt job. Men i stedet havner de ofte i moderne slaveri.

Nogle arbejder som hushjælp, andre er tvangsarbejdere i mindre virksomheder, særligt inden for tekstilindustrien eller i landbruget. Andre igen tvinges til at prostituere sig.

I mange tilfælde får ofrene ikke løn for deres arbejde. Nogle sidder fast i en gældsfælde, hvor de tvinges til at arbejde en gæld af til nogle bagmænd.

Det er først og fremmest fattige kvinder og børn fra landet, der bliver ofre for denne form for menneskehandel.

Mens den indiske regering har registreret 19.223 tilfælde sidste år, kan det reelle antal af kvinder og børn, der er ofre for trafficking, være langt højere.

Mange sager er ukendt af politiet, fordi ofrene ikke er klar over, at de kan gå til myndighederne, eller fordi de er bange for bagmændene.