Kirkeskyders ekskone: Han var fyldt med dæmoner og had

En ekskone til manden, der mistænkes for at have dræbt 26 kirkegængere i Texas, levede i konstant frygt.

Læs mere
Fold sammen

Sutherland Springs. En ekskone til den formodede gerningsmand bag en massakre i en kirke i Texas i sidste uge fortæller, at hun levede i konstant frygt for ham.

- Han havde en masse dæmoner eller et stort had indeni sig, siger 25-årige Tessa Brennaman, der var den mistænkte Devin Patrick Kelleys første hustru, til CBS News.

I 2013 erklærede Devin Patrick Kelley sig skyldig i at have slået, sparket og taget kvælertag på Tessa Brennaman. Den daværende 23-årige Kelley erkendte også at have givet hendes lille søn kraniebrud.

I interviewet med CBS News beskriver den unge kvinde, hvordan ægteskabet var fyldt med vold, og at hun engang blev truet med en pistol på grund af en fartbøde.

- Han tog sin pistol frem og satte den for min tinding og spurgte, om jeg ønskede at dø, siger hun.

Devin Patrick Kelley tjente på det tidspunkt i det amerikanske luftvåben, men efter at have erklæret sig skyldig i vold mod Tessa Brennaman og hendes søn blev han idømt et år i et militærfængsel og afskediget for ureglementeret opførsel.

Tessa Brennaman fortæller også, at han truede med at dræbe både hende og hendes familie.

Tidligere i denne uge erkendte USA's luftvåben, at det aldrig fik underrettet FBI om Kelleys voldsdom. Det er ellers påkrævet i USA, at alle militære instanser indberetter kriminelle handlinger fra militærpersoner til FBI.

I så fald ville det have forhindret Devin Patrick Kelley i at købe det skydevåben, han brugte i angrebet i den texanske by Sutherland Springs i sidste uge.

Her åbnede han ild med en automatriffel under en gudstjeneste i en baptistkirke og dræbte 26 mennesker.

/ritzau/