Kinesiske læger kommer med råd til Italien: »I begår samme fejl, som vi gjorde«

Italienere med milde coronasymptomer bør ikke sendes i hjemmeisolation, mener kinesiske læger og eksperter. De skal sættes i nye karantænecentre. Ellers vil coronavirussen fortsat spredes.

 
Video: Reuters/Ritzau Scanpix, redigering: Caroline Nørkjær Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Italien bør skifte strategi, hvis regeringen vil den smitsomme coronavirus til livs.

Sådan lyder det nu fra en gruppe kinesiske eksperter, der er rejst til Italien for at rådgive regeringen i indsatsen mod coronavirussen, skriver Bloomberg News. Og ifølge eksperterne begår italienerne samme fejl, som kineserne gjorde i begyndelsen:

Det er en fejl at placere italienere med milde symptomer i hjemmeisolation, mener de kinesiske eksperter. De skal i stedet placeres i karantænecentre, sådan som man endte med at gøre i Wuhan.

Ifølge Liang Zong’An, afdelingsleder på Sichuan Universitys West China Hospital, begik kineserne samme fejl i begyndelsen af coronavirusudbruddet. De allermest syge patienter blev indlagt på hospitalerne, mens de, der oplevede mildere symptomer, blev anbefalet at isolere sig i hjemmet.

Men de smittede personer, som bliver hjemme, kan typisk give virussen videre til familiemedlemmer eller folk, de bor med – og ofte kommer de også til at give den videre uden for hjemmet, fordi de ikke overholder hjemmeisolationen til punkt og prikke, lyder det fra de kinesiske eksperter.

Ifølge Bloomberg News viser et kinesisk studie, at smittespredningen i tæt befolkede områder ofte startede hos patienter, der var blevet anbefalet at isolere sig selv derhjemme.

I februar fik det de kinesiske myndigheder i Wuhan til at omdanne kontorbygninger, stadioner og skoler til midlertidige hospitaler, hvor coronapatienterne kunne sættes i karantæne – selv dem med milde symptomer. Sådan er coronavirusudbruddet i Wuhan altså nu kommet under kontrol, mener lægerne.

Derfor anbefaler Liang Zong’An og hans hold af læger og eksperter samme manøvre til Italien.

Ifølge Bloomberg er man i Milano allerede klar til at tage hoteller i brug som mulige karantænecentre. På The Michelangelo, hvor der er 306 ledige værelser, står myndighederne nu klar til at tage imod patienter med milde symptomer.

»På grund af nedlukningen finder meget af smittespredningen sted på familieniveau i mange lande nu,« medgav Mike Ryan, direktør i Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i en pressebriefing mandag ifølge Bloomberg News:

»Nu bliver vi nødt til at kigge på familierne og finde de personer, som måske er syge og isolere dem på en sikker og værdig måde.«

Over 100.000 italienere er testet positiv for covid-19, og mange flere forventes at have virussen uden at være blevet testet. Over 11.000 personer er døde, efter de har fået virussen.