Kinesisk mand har fået et kunstigt øre til at vokse på armen

Kineserne sidder ikke på deres hænder, når det gælder avanceret kirurgi. En kinesisk læge har vokset et kunstigt øre på patientens arm.

Den verdenskendte kinesiske kirurg Guo Shuzhong har ifølge den britiske avis Independent foretaget lidt af en mirakeltransplantation. Hans patient havde fået svære kvæstelser i højre side af ansigtet. Han fik adskillige operationer i ansigtet for at genskabe hans kinder og hud, men lægerne kunne ikke redde hans øre.

Patientens fornavn og alder er ukendt, men i avisen går han under navnet Ji. Dr. Guo Shuzhong trak Jis hud på hans arm ud, så der dannedes en hudlap. Han tog derefter brusk fra ribbenene, som blev formet som et øre og placerede dette nye øre under den udstrakte hud på patientens forarm.

Patienten udtalte ifølge Independent til kinesiske medier før operationen: »Jeg mistede et øre. Jeg har altid følt, at jeg ikke var hel.« Øret vokser nu og planen er, at det skal transplanteres til patientens højre side af hovedet Det var Gyo Shuzhong der i 2006 udførte Kinas første ansgitstransplantation. Han siger ifølge Independent, at han håber at udføre lignende oprationer som Jis.