Kinesere i Storbritannien melder om »chokerende« racisme efter coronaplagen

Britiske medier beretter om racistiske overfusninger af landets kinesiske indbyggere på grund af coronavirussen.

 
Overblik: Coronavirusset spreder sig fortsat hastigt ud i verden. Video: Reuters

Sårende kommentarer og kast med æg er noget af det, som kinesere i Storbritannien er blevet udsat for i den seneste tid.

Gnisten, der har antændt det, mener kineserne, stammer fra frygten for den dødelige coronavirus, som er opstået i Wuhan i Kina.

Det skriver The Guardian.

Der er indtil videre kun fire bekræftede tilfælde af coronasmitte i Storbritannien, hvis kinesiske befolkning udgør 390.000 personer.

Ifølge det britiske medie The Star blev en kinesisk studerende verbalt overfuset af tre personer, da vedkommende var på vej hen til Sheffield University iført en medicinsk ansigtsmaske.

I North Yorkshire bekræftede det lokale politi to henvendelser om skældsord, da der blev råbt om coronavirus efter to personer af »asiatisk udseende«, samt en hændelse, hvor en ansat på en asiatisk restaurant blev overfuset.

I byen Leicestershire, ca. 100 kilometer nord for London, blev der på et marked kastet æg efter to asiatiske studerende, som fejlagtigt blev antaget for at være kinesiske.

Også historier om skolebørn i Manchester, der bliver mobbet med coronavirus, er blevet beskrevet i lokalmedierne.

I forrige uge offentliggjorde University of York, der huser omkring 2.000 studerende, en udtalelse, der skulle dæmme op for frygt og racistiske ytringer. Udtalelsen kom, efter at det stod klart, at en studerende på universitetet var blevet smittet med coronavirussen.

»Desværre har vi haft meldinger fra studerende og ansatte om racisme, der er kædet sammen med den aktuelle situation med coronavirus. Disse tilfælde er sket både ansigt til ansigt og på nettet, og vi tager på det kraftigste afstand fra disse handlinger,« sagde professor ved universitetet Charlie Jeffrey, da han læste op fra udtalelsen.