Kina sender kampfly gennem omstridt luftrum

Det er luftrummet over disse to øer, hele problemstillingen står om. Forrest er det den japanske ø Senkaku og i horisonten den kinesiske ø Diaoyu. Kinesiske kampfly blev torsdag sendt på vingerne over de omstridte øer. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAPAN POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

KINA: Kinesiske kampfly blev torsdag sendt på vingerne over de omstridte øer, Senkaku i Japan og Diaoyu i Kina, rapporterer det statslige nyhedsbureau Xinhua ifølge Reuters.

Kina kræver, at alle fly, der flyver igennem luftrummet nord for Taiwan i Det Østkinesiske Hav, angiver deres nationalitet og flyveplan. Ikke desto mindre foretog også den japanske kystvagt torsdag flyvninger igennem luftzonen, som Kina for nylig har udråbt som kinesisk forsvarszone.

Ifølge talsperson for det kinesiske luftvåben Shen Jinke var der tale om et »forsvarstiltag i tråd med almindelig international praksis«.

Tidligere har også USA og det sydkoreanske militær sendt fly ind over luftzonen, uden at kineserne har reageret.

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, vil i næste uge besøge Japan, Kina og Sydkorea. Her vil han ifølge embedsfolk blandt andet forsøge at lette spændingerne i spørgsmålet om øerne.

BNB