Kina indfører ansigtsscannere for at forhindre toiletpapirs-tyveri

Der forsvinder for meget toiletpapir fra offentlige toiletter i Beijing. Regeringen har nu installeret en ansigtsscanner for at identificere tyvene.

I Beijing har man installeret ansigtsscannere på et af de travleste offentlige toiletter i byen. Det skak forhindrer, at folk stjæler toiletpapiret.  REUTERS/Claro Cortes Iv (CHINA) Fold sammen
Læs mere
Foto: CLARO CORTES IV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du bevæger dig ud på et af de travleste offentlige toiletter i Beijing, skal du fjerne hat og briller og lade dit ansigt scanne, før du får 60 centimeters toiletpapir udleveret.  

Ansigtscannerne er installeret, fordi alt for mange gæster stjæler toiletpapir til privat brug.

Derfor skal du også vente i ni minutter efter et toiletbesøg, før du igen har lov til at bruge faciliteterne.

Det skriver The Guardian.

Hundrede procent overvågning

Det nye initiativ har allerede skabt debat. Mange brugere kan nemlig ikke lide tanken om, at der befinder sig et kamera på toilettet. Det har blandt andet vakt røre på sociale medier, skriver The Guardian.

»Jeg troede, at toilettet var det sidste sted, jeg ville miste retten til privatlivets fred, men de overvåger mig også derinde,« skrev en bruger på Sina Weibo - en kinesisk version af Twitter.

Men overvågning er dog noget, kineserne efterhånden burde være vant til. Ifølge det kinesiske politi bliver 100 procent af Beijing nemlig overvåget af mere end 46,000 kameraer. Mens der er afsat 4,300 politibetjente til at holde øje med videomaterialet.

Problemer med udstyret

Der er allerede problemer med ansigtsscannerne på de offentlige toiletter. I nogle tilfælde har brugere skullet vente i et minut, før scannerne har gjort deres arbejde, mens de også er brudt sammen, så medarbejdere på toiletterne har været nødsaget til at distribuere toiletpapiret manuelt.

Kina har generelt stort fokus på offentlige toiletter. For nyligt afsatte de flere hundrede milliarder dollars til en »toilet revolution,« hvor de vil renovere over 100.000 offentlige toiletter i Kina.