Kina fordømmer Nordkoreas seneste missilaffyring

Fredag fløj et nordkoreansk missil over den nordlige japansk ø Hokkaido. Det møder fordømmelse verden over.

Kina fordømmer Nordkoreas missilaffyring, der sendte et interkontinentalt missil tværs henover Japan. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

København. Kina fordømmer Nordkoreas affyring af et ballistisk missil, som fløj over den nordlige japansk ø Hokkaido fredag.

Samtidig opfordrer Kina til tilbageholdenhed, siger talsperson i det kinesiske udenrigsministerium Hua Chunying ifølge nyhedsbureauet AFP.

Nordkorea har affyret missilet, efter at FN's Sikkerhedsråd tidligere på ugen vedtog et nyt sæt sanktioner mod styret.

- De berørte parter bør udvise tilbageholdenhed. De bør ikke tage yderligere skridt, der kan forværre situationen på halvøen og i regionen, siger talspersonen.

Japans premierminister, Shinzo Abe, har udtalt, at Japan "aldrig vil tolerere", hvad han kalder en farlig trussel mod verdensfreden.

- Hvis Nordkorea fortsætter med at bevæge sig ned ad den sti, så har landet ikke nogen lys fremtid, sagde Abe fredag morgen ifølge AFP.

Det er mindre end tre uger siden, at Nordkorea sidst sendte en raket hen over Japan og satte sireners hylen i gang. Det var 29. august.

Overflyvningen af det seneste missil varede to minutter. Der er ikke rapporter om, at stykker af raketten skulle have ramt japansk område.

FN's Sikkerhedsråd i New York har indkaldt de 15 medlemslande til et hastemøde. Det finder sted klokken 21 dansk tid fredag.

FN's Sikkerhedsråd har netop vedtaget nye sanktioner mos Nordkorea, og de blev vedtaget, fordi Nordkorea 3. september gennemførte sin sjette atomprøvesprængning.

Regimet hævdede dengang, at det var en brintbombe, som blev detoneret.

USA's præsident, Donald Trump, har tidligere udtalt, at han aldrig vil tillade en nordkoreansk trussel med en atomraket.

Men han har også bedt Kina - Nordkoreas nærmeste allierede - om at gøre mere for bremse regimet.

/ritzau/