Kina blokerer for adgang til YouTube

Kineserne kan ikke få adgang til internetsiden YouTube, hvor internetbrugere deler levende billeder. Årsagen kan være kontroversielle indslag om Tibet.

Firmaet bag internetsiden YouTube bekræfter nu, at kinesiske myndigheder har blokeret for kinesernes adgang til siden, hvor brugerne kan dele deres videooptagelser.

- Vi kender ikke årsagen til blokeringen af siden, og vi arbejder på så hurtigt som muligt igen at få skabt adgang for vores brugere i Kina, siger YouTube-talsmand Scott Rubin.

Kina har tidligere blokeret for internetsider, som regeringen anser for politisk uacceptable. I marts sidste år blev adgang til siden blokeret for kineserne, fordi der florerede optagelser fra uroen i den tibetanske hovedstad, Lhasa.

De seneste dage er der så igen dukket kontroversielle billeder fra Tibet op, og det kan være årsagen til, at myndighederne har trukket stikket ud.

Optagelserne viser blandt andet kinesiske politifolk, der løber gennem et kloster, hvor de slår en mand med deres stave. I en anden optagelse sparker og slår kinesiske betjente mænd og kvinder, som ligger ned. Afsenderen er en tibetansk eksilgruppe, som hævder, at optagelserne er fra marts sidste år under uroen i Lhasa.

Mange tibetanere ønsker mere selvbestemmelse og frihed i den kinesiske provins, men den kinesiske regering er meget modvillige til at give efter og betragter hele Tibet-spørgsmålet som et meget følsomt emne.

/ritzau/AFP