Kim kedede sig ved historisk topmøde

Sydkoreas præsident var i topform, da han tirsdag kom på historisk besøg i Nordkorea. Til gengæld så hans nordkoreanske kollega ud til at kede sig.

Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Sydkoreas præsident, Roh Moo-hyun, blev mødt af en hujende menneskemængde med lyserøde papirblomster og en god gammeldags militærparade, da han tirsdag ankom på et historisk topmødebesøg i Nordkorea.

Roh havde ifølge nyhedsbureauet AP skruet det helt store smil på og så ud til at labbe hvert øjeblik af besøget i sig med stort velbehag. Til gengæld så hans vært, Nordkoreas excentriske præsident, Kim Jong Il, ud til at kede sig bravt. Da han for syv år siden tog i mod Rohs forgænger, viste han hele tandsættet frem, men tirsdag trak han ikke en eneste gang på smilebåndet.

Topmødet varer indtil torsdag og finder sted næsten nøjagtigt et år efter, at Nordkorea foretog sin første atomprøvesprængning og for alvor fik hele verden på nakken. Under de såkaldte sekspartsforhandlinger er en række lande i færd med at overtale nordkoreanerne til endeligt at skrotte sine atomaktiviteter.

/ritzau/AP