Kim Jong-un truer Trump med atomknappen i årlig nytårstale

Den nordkoreanske leder henvendte sig direkte til USA i sin nytårstale, hvor han igen truede med atomvåben.

I sin årlige nytårstale siger Kim Jong-un blandt andet, at Nordkorea og Sydkorea skal mødes snarest for at forhandle om, at Nordkorea sender en delegation til landet i forbindelse med OL. Lederen rettede også trusler mod USA. Scanpix/Jung Yeon-je Fold sammen
Læs mere

Pyongyang. Nordkoreas leder, Kim Jong-un, siger i sin årlige nytårstale, at han altid er klar til at trykke på atomknappen.

- Atomknappen er altid på mit bord. Det er ikke afpresning, men sådan er virkeligheden, siger Kim Jong-un mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kommentaren finder sted, efter at tonen mellem USA og Nordkorea er blevet hårdere og hårdere de seneste måneder.

USA og landets præsident, Donald Trump, skal tage Nordkorea seriøst, siger Kim Jong-un.

- USA skal være bevidst om, at vi nu er en atommagt. Hele USA er nu inden for vores atomvåbens rækkevidde. USA kan aldrig starte en krig mod mig eller vores folk, siger lederen ifølge AP.

Selv om Nordkorea ifølge landets styre er en atommagt, er målet endnu ikke nået, når det kommer til atomvåben.

- Vi må masseproducere atomsprænghoveder og ballistiske missiler, og vi må sætte farten op i produktionen, siger Kim Jong-un.

I december vedtog FN's Sikkerhedsråd nye sanktioner mod Nordkorea. Det skete for at øge presset på landet, der har intensiveret sit atomprogram det seneste år.

I talen blev der også talt om et forbedret forhold til Sydkorea.

Kim Jong-un siger, at det kommende vinter-OL i den sydkoreanske by Pyeongchang bliver en god mulighed for at forbedre forholdet. OL-byen ligger tæt ved grænsen til Nordkorea.

Lederen foreslår, at Nordkorea og Sydkorea skal mødes snarest for at forhandle om, hvorvidt Nordkorea skal sende en delegation til landet i forbindelse med OL.

- Vinter-OL bliver en god mulighed for at fremvise de koreanske nationers status. Vi ønsker oprigtigt, at begivenheden bliver en succes, siger den nordkoreanske leder.

/ritzau/