Kim Jong-un til sydkoreansk popkoncert i Pyongyang

For første gang er en nordkoreansk leder til koncert med sydkoreanske kunstnere, siger ministerium.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un (t.v.), og Sydkoreas kulturminister, Do Jong-whan (t.h.), under den sjældne koncert med sydkoreanske musikere i Pyongyang. Fold sammen
Læs mere

Seoul. Nordkoreas leder, Kim Jong-un, var sammen med sin hustru og sin søster blandt hundredvis af nordkoreanere, der søndag var til koncert med sydkoreanske popkunstnere.

Koncerten, der har fået titlen "Foråret kommer", fandt sted i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang. Det ses som endnu et skridt i retning af en optøning mellem Nord- og Sydkorea.

Ifølge kulturministeriet i den sydkoreanske hovedstad, Seoul, er Kim Jong-un den første nordkoreanske leder, der har været til koncert med sydkoreanske kunstnere.

Blandt publikum var også den nordkoreanske leders søster Kim Yo-jong og Nordkoreas ceremonielle statschef, Kim Yong-nam.

Årets vinter-OL var begyndelsen på optøningen mellem de to Korea'er.

I slutningen af april er der arrangeret et topmøde mellem landenes ledere. Det er kun det tredje af sin slags nogensinde. De seneste møder på så højt niveau var i 2000 og 2007.

Søndagens koncert blev optaget og forventes at blive vist på tv i begge lande.

Popgrupperne bag søndagens koncert, herunder den populære pigegruppe Red Velvet, giver en koncert mere i Nordkorea på tirsdag.

Sydkoreanske medier har været spændte på, hvordan nordkoreanerne vil reagere på Red Velvet.

/ritzau/AFP