Kilde: Islamisk Stat har henrettet 284 civile i Mosul

FN frygter, at IS har tvunget 550 familier fra landsbyer til Mosul for at agere menneskelige skjolde.

Befrielsen af Aleppo fra Islamisk Stat kan ende med at koste mange civile livet, frygter FN. Scanpix/Bulent Kilic Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mosul. Islamisk Stat har angiveligt henrettet 284 mænd og drenge i Mosul. Det oplyser en anonym irakisk efterretningskilde til CNN.

De nu dræbte var ifølge kilden blevet samlet i og nær centrum af Mosul.

Her skulle de angiveligt være blevet anvendt som menneskelige skjolde mod angreb fra den koalition, der har omringet byen og forsøger at indtage den.

Alle 284 personer var enten mænd eller drengebørn. De blev ifølge CNN's kilde skudt i løbet af torsdag og fredag og efterfølgende kastet i en massegrav nær byens nedlagte landbrugsskole i den nordlige del af byen.

CNN har ikke været i stand til at bekræfte oplysningerne. FN har dog de seneste dage udtrykt stor bekymring for, at Islamisk Stat vil bruge levende skjolde i kampen om Mosul.

Konkret nævner FN, at Islamisk Stat skal have bortført 550 familier fra landsbyer nær Mosul for at bruge dem som levende skjolde.

- Vi er meget bekymrede over meldingerne om, at Islamisk Stat bruger civile i og omkring Mosul som menneskelige skjolde, i takt med at de irakiske styrker gør fremskridt, siger Zeid Ra'ad Al Hussein, FN's højkommissær for menneskerettigheder, til CNN.

- De tilbageholder civile nær deres kontorer og steder, hvor krigere befinder sig. Det kan føre til store civile tab, siger han.

Der menes fortsat at være omkring en million civile indbyggere tilbage i Mosul.

Koalitionen har bedt dem holde sig inden døre og holde lav profil, mens Operation Fatah står på. Det er navnet på den irakisk-ledede operation for at tilbageerobre Mosul fra Islamisk Stat, der indtog den for over to år siden.

Mens Iraks hær og kurdiske styrker angriber Islamisk Stat i Mosul, rettede den jihadistiske gruppe fredag flere angreb mod Kirkuk længere mod syd.

Angrebene natten til fredag ramte flere bygninger og et kraftværk. Myndighederne i byen har indført udgangsforbud.

/ritzau/