Kilde: Berlusconi opgiver præsidentdrømmen

På et møde lørdag har Berlusconi ifølge en kilde i sit parti sagt, at han trækker sig fra præsidentvalget.

Tidligere i januar indrykkede Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi helsidesannoncer i italienske dagblade, hvor han hyldede sig selv som frihedens helt, der afsluttede den kolde krig og er et eksempel for alle italienere. De fleste af hans landsmænd husker ham dog mest for de såkaldte bunga bunga-fester og en dom for skatteunddragelse. Vincenzo Pinto/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rom. Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi har besluttet, at han ikke vil stille op til præsidentvalg i Italien.

Det oplyser en kilde i hans parti, Forza Italia, lørdag til nyhedsbureauet Reuters.

Oplysningen er kommet frem på et møde mellem partierne på den italienske højrefløj. Mødet er lørdag aften stadig i gang.

Italiens parlament tager mandag hul på processen med at vælge landets næste præsident.

Det sker ved en hemmelig afstemning. Hvis en kandidat får mindst to tredjedeles opbakning fra parlamentet i en af de tre første afstemningsrunder, er vedkommende valgt som præsident.

Hvis det ikke sker, bliver der holdt flere runder, til en kandidat har et almindeligt flertal bag sig.

På forhånd har politiske iagttagere sagt, at det mest sandsynlige udfald er, at Italiens nuværende premierminister, 74-årige Mario Draghi, bliver præsident efter Sergio Mattarella.

Den 85-årige Berlusconi er en person, der deler vandene i Italien. Han er belastet af tidligere sexskandaler og en dom for skattesnyd.

Desuden er hans helbred svækket. Han har flere gange været hospitalsindlagt i de seneste år.

/ritzau/Reuters