Kidnapning af teenager førte til stor politiaktion på Øresundsbroen

Tirsdag eftermiddag skabte en stor politiaktion køer ved Øresundsbroen. Det viser sig nu, at svensk politi ledte efter en 15-årig pige, der angiveligt var blevet kidnappet.

En formodet kidnapning af en svensk teenagepige førte tirdag til en stor politiaktion. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Det, som svensk politi efterforsker som en kidnapning, førte tirsdag eftermiddag til en stor politiaktion på den svenske side af Øresundsbroen.

Det skriver den svenske avis Sydsvenskan.

En 15-årig pige skulle ved 11- tiden tirsdag formiddag være blevet kontaktet ved en skole i Karlskrona af to mænd, som efterfølgende forsvandt med hende i en bil.

Det var pigens far, som meldte pigen forsvundet. Han er ikke mistænkt i sagen.

Den formodede kidnapning fik politiet til at iværksætte en opfattende aktion, der blandt andet betød, at biler på vej ud af Sverige via Øresundsbroen blev stoppet og kontrolleret.

»Det skyldtes dels informationerne, som pigens far gav, da han anmeldte forsvindingen til politiet i Blekinge. Og siden kunne vi følge pigens bevægelse, der tydede på, at det kunne være et scenarie, at man ville forlade landet,« fortæller kommunikationsmedarbejder Stephan Söderholm fra svensk politi til Sydsvenskan.

Han fortæller også, at politiet kunne følge pigen ved hjælp af blandt andet mobilpejling.

Ifølge den svenske avis var politiet ikke i kontakt med pigen under forsvindingen.

Men omkring kl. 17 blev pigen fundet igen. I Sverige. Nærmere bestemt på et togtoilet på Landskrona Station, i et tog, der kørte fra Malmø mod Helsingborg.

Hvordan pigen er havnet i toget, og hvad der i det hele taget er sket hende, skal nu undersøges.

Hun er ikke fysisk skadet.

Ingen mistænkte i sagen er tirsdag aften blevet pågrebet.