Kerry på lynbesøg i Bruxelles: USA ønsker et stærkt EU

Det et er afgørende, at ingen taber hovedet, siger John Kerry på lynbesøg i Bruxelles før EU-topmøde.

U.S. Secretary of State John Kerry arrives to address a joint news conference with European Union foreign policy chief Federica Mogherini (unseen) after their meeting the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium, June 27, 2016. REUTERS/Francois Lenoir Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruxelles. USA ønsker et stærkt EU, siger den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, der er kommet på lynbesøg i Bruxelles efter den britiske beslutning om at forlade EU-samarbejdet.

- Det er afgørende i de kommende dage at forstå vigtigheden af et stærkt EU. USA bekymrer sig om et stærkt EU, siger John Kerry.

Efter et møde mandag med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og EU's udenrigschef, Federica Mogherini, siger Kerry, at EU og USA arbejder tæt sammen om store internationale udfordringer som klimaforandringer, kampen mod terror og migration.

- Vi arbejder sammen, og det er gennem styrken af de lande, der går sammen, at vi kan få gode ting til at ske, siger John Kerry.

På sit lynbesøg dagen før to dages EU-topmøde i Bruxelles med den britiske exit på toppen af dagsordenen siger John Kerry samtidig, at "det er afgørende, at ingen taber hovedet".

Den amerikanske udenrigsminister siger, at den britiske folkeafstemning ikke fik det resultat, som USA havde håbet på.

- Men sådan er demokrati. Vi respekterer vælgernes vilje, og vi respekterer processen, siger han.

John Kerry siger samtidig, at folkets vilje nu må føres ud i livet på en måde, der er "ansvarlig, fornuftig, gennemtænkt, og jeg håber strategisk".

/ritzau/