Kerry forsøger igen at mægle mellem Israel og Palæstina

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, vil i næste uge vende tilbage til Mellemøsten for at drøfte fredsprocessen med israelske og palæstinensiske embedsmænd.

Udenrigsminister John Kerry (tv) og den israelske premierminister Benjamin Netanyahu under et tidligere møde i Jerusalem. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PALÆSTINA: En palæstinensisk embedsmand fortæller lørdag, at USAs udenrigsminister, John Kerry, der leder fredsforhandlingerne mellem Israel og Palæstina, kommer til Mellemøsten i næste uge for at drøfte fredsprocessen.

»Hr. Kerry har fortalt de palæstinensiske myndigheder, at han vil vende tilbage til regionen 4. januar for at drøfte processen og fredsforhandlingerne med Israel,« siger den palæstinensiske embedsmand til AFP på betingelse af anonymitet.

Ifølge en velinformeret palæstinensisk kilde har den amerikanske udenrigsminister planer om at blive i Mellemøsten »i flere dage« under, hvad der bliver hans tiende besøg siden marts.

John Kerry, der hjalp med at genoptage fredsforhandlingerne mellem de stridende parter i juli, har senest i december insisteret på, at der er blevet gjort konkrete fremskridt i forhandlingerne. Dog har han afvist at komme med yderligere detaljer, da det ifølge ham kan virke mod hensigten, hvis man begynder at tale om en egentlig aftale allerede nu.

»Personligt er jeg glad for, at nogle meget svære emner er begyndt at tage form,« sagde Kerry i et TV-interview med ABC for to uger siden, skriver AFP.

»Men vi har aftalt ikke at tale om, hvad vi er i gang med, da det bare skaber store forventninger. Det skaber pres og modstand i nogle tilfælde. Jeg synes, det er meget bedre for os at gøre præcis, hvad vi har gjort, hvilket er at forhandle stille og privat,« tilføjede han.

Fredsforhandlingerne blev genoptaget i juli, efter intensive diplomatiske bestræbelser fra den amerikanske udenrigsminister strandede i 2010 på grund af problematikken omkring de israelske bosættelser.

USA har sat en deadline på ni måneder til at opnå enighed mellem Israel og Palæstina. Fristen udløber til april næste år.