Kenya rystet af blodige uroligheder

Myndighederne indfører udgangsforbud i Kenyas tredjestørste by efter uroligheder med mindst 124 dræbte. Oppositionsleder opfordrer til fredelige masseprotester.

Mindst 124 mennesker har mistet livet i Kenya som følge af voldsomme uroligheder, efter at oppositionstilhængere søndag gik amok i protest mod præsident Mwai Kibakis omstridte genvalg, rapporterer tv-stationen KTN.

Volden spredte sig til hele landet, men var især udbredt i Kenyas næststørste by, Kisumi, hvor politiet i dag indførte udgangsforbud og truede med at skyde alle, der forlader deres huse.

Mindst 64 skal i nattens løb have mistet livet i det vestlige Kenya og Kisumi, som er højborg for oppositionslederen Raila Odinga.

Også i et af Nairobis slumkvarterer advarede politiet indbyggerne imod at forlade deres boliger, efter at omkring 40 mennesker var blevet dræbt i voldsomme sammenstød.

Odinga, der er tidligere politisk fange, opfordrede til "fredelige masseprotester" og indkaldte til et stormøde i Nairobi den 3. januar, efter at politiet havde forbudt en demonstration, hvor oppositionslederen skulle udråbes til "Folkets præsident".

/ritzau/AFP