Kenya kræver flygtningelejr flyttet efter massakre på universitet

Efter påskens angreb på et universitet i Kenya, hvor 148 personer blev dræbt, kræver Kenya nu, at FN flytter en flygtningelejr, der angiveligt huser flere islamistiske militante fra Somalia.

KENYA: FN har tre måneder til at flytte en kæmpe flygtningelejr, der primært huser somaliske flygtninge.

Lejren med omkring 600.000 flygtninge skal flyttes over grænsen til nabolandet Somalia, lyder kravet fra de kenyanske myndigheder, skriver Reuters.

»Vi har bedt UNHCR (FNs Flygtningeagentur, red.) om at flytte flygtningene i løbet af tre måneder. Hvis det ikke sker, vil vi selv flytte dem,« siger vicepræsident William Ruto ifølge Reuters i en skriftlig udtalelse.

Kravet kommer ni dage efter, at militante somaliere fra terrorgruppen al-Shabaab dræbte 148 personer på et universitet i byen Garissa nær grænsen til Somalia.

»På samme måde som 11. september ændrede USA på, vil Kenya ændre sig efter Garissa,« siger William Ruto yderligere.

Han tilføjer, at Kenya har påbegyndt opførelsen af en 700 kilometer lang mur langs grænsen til Somalia - for at holde islamister fra al Shabaab ude af Kenya.

Myndighederne i Kenya har gentagne gange beskyldt islamistiske militante fra Somalia for at gemme sig i flygtningelejren Dadaab, som ikke længere skal have lov til at ligge på kenyansk jord.

Massakren på universitetet blev indledt tidligt om morgenen torsdag 2. april og stod på i flere timer. Det betegnes som det største angreb i Kenya i over ti år - og det har lagt et massivt pres på præsident Uhuru Kenyatta og regeringens håndtering af sagen.

Kenyanerne er blandt andet vrede over, at landets specialstyrker var mere end syv timer om at nå frem til universitetet - og samtidig kritiseres præsident Uhuru Kenyatta for ikke at tage truslen om angreb fra militante islamister alvorlig.

FN har angiveligt endnu ikke reageret på Kenyas krav om at få flygtningelejren flyttet til Somalia.