Kenya identificerer én gerningsmand bag massakre

Politiet har identificeret én af de mænd fra den islamistiske gruppe al-Shabaab, der stod bag torsdagens massakre på et universitet i Kenya. Der er tale om en søn til en kenyansk embedsmand.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er lykkedes politiet i Kenya at fastslå identiteten på én af de gerningsmænd, der torsdag stod bag den blodige massakre på universitetet i byen Garissa.

Der er tale om en søn til en kenyansk embedsmænd, meddeler Kenyas indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den identificerede gerningsmand, Abdirahim Abdullahi, er en del af den islamistiske oprørsgruppe al-Shabaab, der udførte det voldsomme angreb, som kostede 147 personer livet.

En talsmand for indenrigsministeriet, Mwenda Njoka, siger til Reuters, at Abdirahim Abdullahis far oplyste til myndighederne, at hans søn var forsvundet, og derefter hjalp han politiet med at kortlægge sønnens færden på det tidspunkt, angrebet fandt sted.

Fire bevæbnede mænd blev anholdt efter angrebet, og Abdirahim Abdullahi er en af dem. Tidligere har der været forlydender om fem anholdte, men ifølge Reuters er der kun tale om fire.

De 147 dræbte tæller 142 studerende, tre politifolk og tre soldater. Yderligere 104 blev såret, inden sikkerhedsstyrker fik kontrol over situationen efter 16 timer.

Al-Shabaab har siden 2011 udført flere angreb i Kenya, hvor i alt flere end 400 mennesker ifølge Reuters har mistet livet. I 2013 blev 67 mennesker dræbt, da terrorister fra den islamistiske gruppe angreb og belejrede stormagasinet Westgate i Kenyas hovedstad, Nairobi.

Torsdagens angreb på universitetet er det blodigste, al-Shabaab nogensinde har gennemført.

Lørdag erklærede Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, tre dages landesorg.