Kenya giver FN tre måneder til at flytte flygtningelejr

Efter påskens angreb på et universitet i Kenya, hvor 148 personer blev dræbt, kræver Kenya nu, at FN flytter en flygtningelejr, der angiveligt huser flere islamistiske militante fra Somalia.

Læs mere
Fold sammen

KENYA: FN har tre måneder til at flytte en kæmpe flygtningelejr, der primært huser somaliske flygtninge.

Lejren skal flyttes over grænsen til nabolandet Somalia, lyder kravet fra de kenyanske myndigheder, skriver Reuters.

Kravet kommer ni dage efter, at militante somaliere fra terrorgruppen al-Shabaab dræbte 148 personer på et universitet i byen Garissa nær grænsen til Somalia.

Myndighederne i Kenya har gentagne gange beskyldt islamistiske militante fra Somalia for at gemme sig i flygtningelejren Dadaab, som ikke længere skal have lov til at ligge på kenyansk jord.

Massakren på universitetet blev indledt tidligt om morgenen torsdag 2. april og stod på i flere timer. Det betegnes som det største angreb i Kenya i over ti år - og det har lagt et massivt pres på præsident Uhuru Kenyatta og regeringens håndtering af sagen.

Kenyanerne er blandt andet vrede over, at landets specialstyrker var mere end syv timer om at nå frem til universitetet - og samtidig kritiseres præsident Uhuru Kenyatta for ikke at tage truslen om angreb fra militante islamister alvorlig.

FN har angiveligt endnu ikke reageret på Kenyas krav om at få flygtningelejren flyttet til Somalia.