Kendt skuespiller vil være præsidentkandidat, hvis det er »folkets ønske«

Skuespilleren Dwayne Johnson puster på ny liv i præsidentrygterne. Meningsmåling peger på, at 46 procent af amerikanerne ville overveje at stemme på den populære skuespiller, såfremt han stillede op som præsidentkandidat.

Skuespiller Dwayne Johnson vil stille op som præsidentkandidat, såfremt han føler, at han har »folkets opbakning«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix

Han er kendt som The Rock, men skal i fremtiden muligvis kendes som The President.

Rygterne har svirret længe, og snakken er gået i krogene, men nu oplyser den tidligere wrestler og skuespiller Dwayne Johnson, at han vil være præsidentkandidat, hvis han føler, at han har støtten fra det amerikanske folk.

»Jeg har det mål at forene vores land, og hvis dette er, hvad folket vil, så vil jeg gøre det (stille op som præsident, red.),« svarede Johnson, da han blev spurgt om sine præsidentambitioner i et interview på The Today Show.

Den 48-årige skuespiller, der er en af verdens absolut bedst betalte af slagsen, oplyser ikke, hvilket parti han i givet fald vil være kandidat for. Dwayne Johnson støttede dog Joe Biden i kampen mod Donald Trump.

Ifølge en meningsmåling fra Piplsay vil 46 procent af de adspurgte amerikanere overveje at stemme på Johnson, såfremt han stillede op som præsidentkandidat, skriver The Independent.

På Instagram skriver skuespilleren, at han er »ydmyg« over den store opbakning:

»Jeg tror ikke, at grundlæggerne af vores land nogensinde havde forestillet sig en to meter høj, skaldet, tatoveret, halvsort, halvsamoansk, tequiladrikkende fyr ville tilslutte sig til deres klub – sker det, vil det være mig en ære at tjene folket.«

Den populære skuespiller, der blandt andet er kendt fra filmene »Jumanji«, »Moana« og »G.I. Joe«, står også bag serien »The Rock«, der i løs form bygger på skuespillerens liv.

I serien spiller Johnson sig selv i 2032, hvor han stiller op som præsident. Om Johnson kan vente til 2032, eller hvorvidt amerikanerne allerede kan finde skuespillerens navn på stemmesedlerne i 2024, må tiden vise.

Hvis The Rock til sin tid agter at skifte Hollywood-karrieren ud med en politisk ditto, slutter han sig til en lang række af amerikanske berømtheder, der valgte at gå efter et politisk embede.

Det gælder blandt andre »Terminator«-stjernen Arnold Schwarzenegger, der blev guvernør i Californien, den tidligere bryder Jesse Ventura, der blev guvernør i Minnesota, og den tidligere skuespiller Ronald Reagan, der blev præsident. Og ligesom rigmanden og realitystjernen Donald Trump senest sad i Det Hvide Hus.

Dwayne Johnson er dog ikke den eneste kendis, der blander sig i amerikansk politik i den kommende tid. Skuespiller Matthew McConaughey og tidligere olympisk mester og realitystjerne Caitlyn Jenner overvejer ifølge flere medier begge at stille op som guvernør i henholdsvis Texas og Californien.