Kattedræber skaber frygt i Storbritannien med flere hundrede rituelle slagtninger

Omkring 200 katte er over de seneste år blevet halshugget og lagt frem, så deres forfærdede ejere ikke kunne undgå at finde dem. Gerningsmanden er ukendt, men politiet mener, at den samme person står bag de rituelle slagtninger.

Omkring 200 fund af maltrakterede og halshuggede katte de seneste år har opskræmt britiske katteejere, mens politiet arbejder ud fra en teori om, at én gerningsmand står bag. Arkivfoto: Igor Kovalenko/EPA Fold sammen
Læs mere
Foto: IGOR KOVALENKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Katteslagteren slog til igen i London-området i påsken. En kvinde skulle passe en kat for ejeren og fandt den liggende dræbt og uden på græsplænen til huset i den sydlige udkant af London. Sydøst for hovedstaden, i Chatham, fandt en anden kvinde påskesøndag den kat, som hun havde haft i 18 år, dræbt og med hovedet og halen skåret af, skriver Kent Online. Længere mod øst ved nogle tennisbaner blev en ræveunge, som man i første omgang troede var endnu en maltrakteret kat, fundet halshugget

Samtlige de døde dyr bærer ifølge dyreorganisationer tydelige præg af at være nye ofre for den eller de personer, som siden 2015 har opskræmt katteejere i det sydlige England ved at dræbe og lemlæste katte.

»Vi har en gruppe på omkring 350 frivillige, der uddeler foldere og hænger plakater op i områder, hvor der har været angreb. Der er en større politiefterforskning i gang. Politiet var til stede i dag, som de er det ved de fleste episoder, og de var med os i omkring to timer, mens vi gik fra hus til hus og søgte efter vidner,« lyder det på Facebook-siden for South Norwood Animal Rescue and Liberty med forkortelsen SNARL som reaktion på et tredje kattefund lørdag i det sydvestlige London.

Lokale engelske medier er fyldt med harmdirrende beretninger, og de større landsdækkende medier rapporterer med mellemrum om fund af dræbte og maltrakterede katte. Et sted mellem 200 og 250 katte og et mindre antal ræve er blevet fundet siden slutningen af 2015. Alle har fået skåret hoved og hale af på samme vis og en del er yderligere blevet skåret op og ofte anbragt »under ejernes soveværelsevinduer, så de forfærdede støder på på dem næste morgen«, som The Sun beskriver det. Der bliver kun fundet få blodspor, og politiet mener, at gerningsmanden venter med at skære hovedet af, til blodet er størknet.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at det er den samme person – og formoder, at det er en mand – der står bag. Den ukendte gerningsmand har af dyreorganisationer og medier fået navne som »M25 Cat Killer« efter motorvejen i det område, hvor mange katte er fundet, eller »The Croydon Cat Killer« og »Croydon Cat Ripper« efter det område i det sydlige London, hvor de makabre fund først blev gjort.

Siden er lemlæstede kattelig også dukket op i Manchester, Birmingham og andre steder i Midtengland samt i Brighton og på Isle of Wright, oplyser SNARL. Det er ikke myrdede og skændede kvindelig som dem mystiske »Jack the Ripper« stod bag i London i slutningen af 1800-tallet, men det fortsætter, som man har oplevet det i påsken.

Antallet af døde og skamferede katte er voksende med i perioder op til seks om ugen, og katteejere i berørte områder bliver opfordret til at holde deres kæledyr inde om natten.

Uffe Taudal er Berlingskes korrespondent i Storbritannien.