Kaptajn på ulykkesfærge får skærpet straf

Kaptajnen om bord på den sydkoreanske færge »Sewol«, der sidste år sank med 476 personer om bord, har fået skærpet sin straf ved en appeldomstol. Han skal nu i fængsel på livstid.

SYDKOREA: En appeldomstol har tirsdag skærpet straffen til kaptajnen om bord på den sydkoreanske ulykkesfærge »Sewol«, der sidste år sank med 476 personer om bord.

I alt 304 personer mistede livet ved forliset, og kaptajnen, Lee Joon-seok, er ved appeldomstolen fundet skyldig i manddrab. Han skal derfor i fængsel på livstid, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er en skærpelse af den tidligere straf fra november, som lød på grov pligtforsømmelse, og som gav kaptajnen 36 års fængsel. Anklagemyndigheden valgte at anke sagen.

Under retssagen er der blandt andet blevet vist videooptagelser, som afslører, at mandskabet om bord på færgen bad passagererne om at blive i deres kahytter, da færgen sank, i stedet for at evakuere dem.

Kun 172 af færgens 476 passagerer og besætningsmedlemmer blev reddet, da færgen sank 16. april sidste år. 205 af de 304 omkomne var skoleelever, der var på lejrtur.

I retten undskylder kaptajnen, Lee Joon-seok, over for ofrenes familier og siger ifølge Reuters, at det aldrig var hans intention at slå nogen ihjel.

Flere besætningsmedlemmer har fået mellem fem og 36 års fængsel, og de har anmodet om at få nedsat deres straffe.

Anklagemyndigheden har hele tiden argumenteret for, at kaptajnen burde straffes med livstid, fordi han ikke evakuerede passagererne.

Årsagen til færgens forlis menes at være, at færgen var i dårlig stand og for tungt lastet.