Kaos på vej i belgisk lufthavn: 232 flyafgange aflyst

Strejker påvirker mandag en belgisk lufthavn så hårdt, at den har set sig nødsaget til at aflyse alle flyafgange. Det er sket af »sikkerhedsmæssige årsager«.

Sommerferien nærmer sig, og for mange betyder det et smut til udlandet. Men nu rammer en nationalstrejke, der mandag har fået en lufthavn til at aflyse alle sine afgange. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arne Dedert/picture-alliance/dpa/AP Images
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ansatte fra forskellige sektorer i to af Belgiens lufthavne er skredet til handling: En række strejker rammer denne uge landet, lige som sommerferien står for døren.

Særligt Belgiens travleste lufthavn, Bruxelles-Zaventem, er hårdt ramt. Den omfattende strejke har fået lufthavnen til mandag at aflyse alle planlagte flyafgange af »sikkerhedsmæssige årsager«.

Det oplyste lufthavnen søndag aften ifølge Bruxelles Times.

Aflysningerne skyldes blandt andet, at flere end forventet af lufthavnens medarbejdere fra sikkerhedsfirmaet G4S har tænkt sig at strejke. Medarbejderne er med til at levere sikkerhedstjenester til lufthavnen.

De mange strejker i Bruxelles´ lufthavn ville have forårsaget en ventetid på op mod otte timer mandag, hvorfor lufthavnen  har set sig nødsaget til at aflyse alle afgange:

»I alt 232 flyvninger med afgang fra Bruxelles lufthavn er aflyst i dag, mens én ud af fire ankomster håndteres,« bekræfter en talsmand for Bruxelles lufthavn til Bruxelles Times.

Flere strejker kommer

Strejkerne rammer også lufthavnen i Charleroi.

Strejkerne skyldes ifølge Bruxelles Times, at fagforeningener vil have den belgiske regering til bedre at beskytte deres medarbejdere, der på grund af inflation er hårdt ramt af stigende leveomkostninger.

Det er imidlertid ikke kun flytrafikken, der bliver ramt af mandagens strejker. Det gør den offentlige transport i Bruxelles også, skriver det belgiske medie The Bulletin.

Ud over strejkerne mandag bliver lufthavnene også ramt af strejker senere på ugen. Brussels Airlines' personale og piloter varsler strejker 23. til 25. juni, ligesom Ryanairs personale varsler strejker fra 24. til 26. juni.