Kanomandens hustru levede med ”afdød” mand

Hustruen til den 57-årige John Darwin vidste, at hendes mand ikke var druknet under en kanotur for fem år siden. Parret har boet sammen i Panama.

En mand der menes at være John Darwin køres fra retten i London. Fold sammen
Læs mere
Foto: Luke Macgregor/ Reuters

Hun fik udbetalt sin mands livsforsikring.

Hun mente, at han var død i en drukneulykke efter at være stukket til havs i sin kano ud for Englands nordøst kyst i marts 2002. For et par dage siden dukkede han op på en engelsk politistation og hævdede han havde haft hukommelsestab.

John Darwin blev straks en mediesensation.

Men nu indrømmer hustruen til ”kanomanden”, at hun har været klar over, at han alligevel var i live.

Forelagt et billede der viser dem ved en lejet villa i Panama, har Anne Darwin overfor den britiske avis Daily Mail erkendt, at billedet rent faktisk viser parret sammen.

- Jeg går ud fra, at dette billede giver svar på en række spørgsmål. Ja – det er min mand, lød hendes erklæring ifølge Daily Mail.

Avisens journalist der mødte Anne Darwin i Panama forklarede, at hustruen reagerede med gråd, da hun blev konfronteret med billedet, men også gav udtryk for, at hun vil rejse tilbage til England for at få gjort rent bord. Eller som hun sagde, ”face the music”.

- Men når du elsker en person vil du gøre alt for at beskytte vedkommende, lød en anden forklaring på den situation som hun nu befinder sig i.

Da John Darwin troppede op på en politistation i London skete det med ordene: ”Jeg tror jeg er savnet” . Hvorefter politiet begyndte en hastig undersøgelse af omstændighederne ved hans forsvinden og hurtigt kunne konstatere, at der var foregået en del pengetransaktioner fra England til Panama.

Onsdag blev John Darwin anholdt, mens hustruen i Panama tilsyneladende forberedte sig på at vende næsen hjemad.

"To face the music" - der sikkert bliver ganske høj.