Kampvogne skal fjernes fra fronten i Ukraine

Læs mere
Fold sammen

UKRAINE: Udenrigsministrene fra Tyskland, Frankrig, Rusland og Ukraine er blevet enige om, at tungt pansrede køretøjer skal fjernes fra fronten i det krigsplagede østlige Ukraine. Det skriver Reuters.

Ministrene mødtes mandag i Berlin, og ifølge den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, er alle parter enige om at den nylige ukrainske fredsaftale fra februar skal holde. For der er ikke noget alternativ, siger Steinmeier.

»Vi er nødt til at sikre, at fredsaftalen overholdes med alle midler,« siger han.

Den ukrainske fredsaftale og våbenhvile har været presset af flere blodige sammenstød på det seneste mellem Ukraines hær og de prorussiske oprørere. Mandag blev seks ukrainske soldater dræbt under kampe i de oprørs-kontrollerede områder.

Ifølge Frank-Walter Steinmeier er alle parter enige om, at man skal fortsætte fredsaftalens mål om at tunge våben såsom kampvogne og pansrede køretøjer skal fjernes fra kampfronten. Parterne er yderligere enige om, at sende flere penge til Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, og deres arbejde med at overvåge den skrøbelige våbenhvile.