Kampusch har dybe følelser for kidnapper

Spørgsmål om kidnapperen er for personlige for den nu 22-årige kvinde, afslører hun i eksklusivt interview.

Natascha Kampusch og Wolfgang Priklopil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix og HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Elskede du ham?

- Jeg tror, tilgivelse er en form for kærlighed.

- Savner du ham?

- Det spørgsmål er for personligt. Det vil jeg foretrække ikke at svare på, siger den 22-årige Natascha Kampusch i et eksklusivt interview med den britiske avis, Daily Mail.

Der er ikke tvivl om, at de otte år i fangenskab har sat dybe spor i den unge kvindes liv. Natascha Kampusch har svært ved at ryste fortiden af sig og komme videre efter de barske år, der langt fra burde finde sted i en ung piges liv og et helt igennem unormalt og grotesk forhold mellem en lille pige og en midaldrende mand.

Læs også: Tæsket, kronraget og brugt som slave

Hun fortæller i interviewet, hvordan hun aldrig tillod sig selv at hade Priklopil, og hun beskriver, hvordan der udviklede sig et stærkt følelsesmæssigt bånd imellem dem, gennem de otte år, hun var fanget. Derfor havde hun også hårdt brug for at sørge over ham, da hun fik at vide, at han havde begået selvmord efter hendes flugt.

- Jeg havde mistet en person, der på grund af omstændighederne var meget tæt på mig, siger Natascha, der også fortæller, at hun føler sig skyldig i Priklopils død, fordi hun flygtede.

Ingen fremmede i hjemmet

Kampusch ejer i dag det hus, hun blev holdt fanget, fra hun var 10, til hun var 18 år, og hun besøger jævnligt huset. Det har hun behov for.

- Det sted har også været mit hjem, og hvor bizart det end lyder, så har der været behagelige følelser og oplevelser forbundet med det, forklarer Natascha til Daily Mail.

Læs også: Flygtende Kampusch måtte vente ved hækken

Det undrer måske mange, at hun ikke får stedet jævnet med jorden eller i det mindste solgt, men hun siger selv, at hun ikke vil have fremmede til at være i huset.

Normal igen?

Om Natascha nogensinde vender tilbage til et normalt liv, er svært at sige. Hun skriver i sin nye bog om et indre fængsel, og hun forklarer, at det stadig er intakt, og at hun sikkert aldrig vil blive fri, men hun er nødt til ikke at fokusere på de negative ting, der er sket hende.

- Han er død nu. Hvis jeg tænker på de værste ting, så vil der flyde gift gennem min krop. Men jeg ved, det er vigtigt at blive konfronteret med det. Det gør jeg i mit eget tempo, siger Natascha.

Hun slutter interviewet med Daily Mail med at fortælle om sin store hobby – at tage sig af en kaktus, som hun også gjorde, da hun var fanget.

- Hvorfor en kaktus?

- De har ikke brug for så meget vand. De kan godt lide selvstændighed. De kan forsvare sig selv med deres pigge. De kan lide solen, men kan stadig tolerere kulde. De accepterer næsten hvilken som helst behandling, du giver dem, men de kender deres egne tanker. Og når de blomstrer, er de meget smukke, siger Natascha Kampusch.