Kampene fortsætter ved pakistansk lufthavn - mindst 21 dræbt

Der er igen blevet hørt skud fra den pakistanske lufthavn, der søndag blev angrebet af bevæbnede mænd. Militæret har ellers hævdet, at angrebet var nedkæmpet.

Røgen rejser sig fra Jinnah Lufthavn ved byen Karachi efter formodede islamiske terrorister har angrebet lufthavnen natten til mandag. Mindst 21 personer - heriblandt angiveligt 10 af de mistænkte terrorister er blevet slået ihjel i angrebet. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PAKISTAN: Efter militæret havde erklæret, at situationen var blevet bragt under kontrol, var der tidligt mandag morgen dansk tid nye meldinger om skud i den internationale lufthavn i den pakistanske storby Karachi, der søndag blev angrebet af en gruppe bevæbnede mænd.

Det skriver flere pakistanske medier.

Ansatte og passagerer blev evakueret fra lufthavnen, da skududvekslingerne begyndte søndag aften. Angrebet stod på i flere timer, mens ambulancer fragtede sårede og døde væk.

Mindst 21 og op til 28 personer er ifølge pakistanske medier blevet dræbt, og ti af de døde er angiveligt fra gruppen af mænd, der angreb lufthavnen. Der er desuden meldinger om mindst 24 sårede.

Ved daggry mandag lokal tid meddelte talsmand for den pakistanske hær Asim Bajwa ifølge den pakistanske avis Dawn, at sikkerheden i lufthavnen var blevet genoprettet, efter de bevæbnede mænd var blevet trængt sammen to forskellige steder. De var alle blevet dræbt, sagde talsmanden.

Flere timer efter blev der imidlertid hørt nye skud og en høj eksplosion fra lufthavnen.

Ifølge en lokal paramilitær styrke var det en gruppe udenlandske statsborgere, der stod bag lufthavnsangrebet. Der skal blandt andet have været etniske usbekere blandt dem.

»Tre militante sprængte sig selv i luften, og syv blev dræbt af sikkerhedsstyrker,« siger leder af de paramilitære styrker Rizwan Akhtar ifølge Reuters.

Den udmelding er dog ikke blevet bekræftet officielt.