Kampene fortsætter i Aserbajdsjan for tredje dag i træk

Aserbajdsjan beskylder Armenien for at have dræbt tre aserbajdsjanske soldater i Nagorno-Karabakh mandag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Baku: Kampene mellem styrker fra Aserbajdsjan og Armenien fortsætter i den omstridte enklave Nagorno-Karabakh i Aserbajdsjan for tredje dag i træk mandag.

Forsvarsministeriet i Aserbajdsjan oplyser således ifølge nyhedsbureauet AFP, at armenske styrker har dræbt tre aserbajdsjanske soldater med granater og morterer.

- Hvis de armenske provokationer fortsætter, vil vi lancere en operation langs frontlinjen med brug af alle slags våben, siger talsmand for ministeriet Vagif Dargahly.

De seneste dages kampe i Nagorno-Karabakh har efterladt mindst 18 armenske soldater, 15 aserbajdsjanske soldater og tre civile døde, ligesom en kamphelikopter fra Aserbajdsjan er blevet skudt ned.

Nagorno-Karabakh ligger i Aserbajdsjan, men kontrolleres af etniske armeniere. Det har været situationen siden 1994 og er sket med økonomisk støtte fra Armenien.

Krigen i Nagorno-Karabakh, der blev bremset med en våbenhvile i 1994, har kostet 30.000 mennesker livet.

Den aserbajdsjanske regering har flere gange truet med at tilbageerobre Nagorno-Karabakh med magt, hvis ikke det kan lykkes ad forhandlingens vej.

Både Rusland og Vesten har opfordret de to parter i konflikten til at respektere våbenhvilen fra 1994.

- Vi har fortsat kontakt med de to landes regeringer. Forhåbentligt reagerer de på signalerne fra Rusland, USA og Frankrig, siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, mandag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Samtidig oplyser den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, ifølge nyhedsbureauet Reuters, at et møde mellem mæglere i konflikten bliver holdt i Østrigs hovedstad, Wien, tirsdag.

Mæglerne skal diskutere de seneste dages kampe i området.

Ifølge den franske udenrigsminister har han talt med sin armenske kollega og opfordret til en øjeblikkelig våbenhvile.

/ritzau/