Kampe og luftangreb blusser op igen i havneby i Yemen

Raketterne suser igen ned over havnebyen Hodeidah, hvor indbyggere melder om nye kampe og luftangreb.

Regeringstro soldater kører gennem en del af Hodeidah, der ligger i ruiner efter voldsomme kampe mellem houthi-oprørerne, der kontrollerer det meste af byen, og regeringsloyale soldater med opbakning fra den saudiskledede koalition. Stringer/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Dubai. Efter en pause i kamphandlingerne har fly fra den koalition, der ledes af Saudi-Arabien, mandag genoptaget luftangreb mod houthi-oprørernes positioner i havnebyen Hodeidah.

Koalitionen har foretaget mere end ti luftangreb over byen, oplyser indbyggere.

I udkanten af Hodeidah er der sammenstød mellem oprørere og regeringstro styrker.

En indbygger fortæller, at en raket er blevet affyret fra bymidten mod 7. juli-distriktet, hvor kampene finder sted.

Den seneste optrapning kommer efter, at der er tændt nyt håb om en løsning på den langvarige konflikt i landet.

Houthi-oprørerne meddelte søndag, at de vil indstille raket- og droneangreb mod Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og de to landes allierede i Yemen.

Bevægelsen meddeler også, at den er klar til at indgå en bredere våbenhvile, hvis den saudiskledede koalition "ønsker fred".

Begge sider har på det seneste været under øget internationalt pres for at stoppe kampene omkring Hodeidah.

Havnebyen har afgørende betydning, fordi 70 procent af al den livsnødvendige nødhjælp til Yemens indbyggere kommer ind i landet denne vej.

De stridende parter planlægger at mødes i Sverige "inden længe" for at forhandle fred, siger FN's særlige Yemen-udsending, Martin Griffiths.

Mandag aften drøfter FN's Sikkerhedsråd et udkast til en resolution, der er rettet mod at forbedre den humanitære situation i Yemen.

I resolutionsudkastet opfordres til et stop for kampene i Hodeidah, stop for angreb i befolkede områder over hele Yemen og et stop for angreb mod andre lande i regionen.

/ritzau/Reuters