Kampagnesporet opstiller et utopisk scenarie efter fire år med en højtråbende præsident

De to værter Mads Fuglede og David Trads gør status over fire år ekstraudsendelse af podcasten Kampagnesporet. En utopisk løsning kunne ifølge vært Mads Fuglede have gavnet det amerikanske demokrati de næste fire år.

Donald Trump forlader i dag, onsdag 20. januar Washington, D.C., Det Hvide Hus og præsidentembedet. Berlingske sender i dagens anledning ekstraudsendelse af podcasten om amerikansk politik, Kampagnesporet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix

Vært på Kampagnesporet Mads Fuglede opstiller et utopisk scenarie.

Tænk, hvis Trump for en stund stoppede med at råbe de værste fortællinger om modstanderne til sine vælgere, for i stedet at forsøge at forene amerikanerne.

»Tænk, hvis Trump havde sagt: Hey venner, helt ærligt. Det er sgu for gakket det der. Hør her: Der findes ikke nogen, der hedder Q. Det hele er nonsens, og vi skal væk derfra« lyder det fra Mads Fuglede, som sammen med sin medvært David Trads sender en ekstraudsendelse af podcasten »Kampagnesporet« i anledning af, at Joe Biden i dag indsættes som USAs 46. præsident.

»Der er så mange ting, man kunne løfte i fællesskab,« siger han og henviser til den situation, som USA de sidste år har befundet sig i politisk.

Lyt til særudsendelsen af »Kampagnesporet« her:

»Der er nogle, der har været langt nede af et konspirationsteoretisk spor. Man har været et dårligt sted politiske på begge sider af det politiske skel. Det amerikanske demokrati har været i en meget anslået tilstand. Ingen har lavet et større anslag mod demokratiet end Donald Trump har. Men der er et behov for, at man i begge lejre leder sine vælger væk fra de værste fortællinger om dem over på den anden side.«

Hans medvært David Trads, tror dog ikke på, at det bliver Donald Trump, som kommer og heler og forener samfundet.

»Det bliver selvfølgelig uden af trump,« siger han og taler om, at dem, der skal forsøge at hele samfundet bliver den såkaldte »silent generation«, de ældre politikere, som har haft en alder, der ikke har passet for at blive en prominent, ledende figur, herunder Joe Biden, Nancy Pelosi, Chuck schumer, Mitch McConnel.

Du kan høre tidligere afsnit af Kampagnesporet her: