Kampagnesporet: »Det er så åbenlyst, at det, som Trump skriver, er i strid med det, vi kalder virkeligheden«

Et tidligere kongresmedlem har begået mord, og brevstemmer fører til fusk i præsidentvalget. Sådan lyder nogle af Donald Trumps seneste udmeldinger på Twitter, som Berlingskes podcast »Kampagnesporet« diskuterer i denne uges afsnit.

Donald Trump har længe været aktiv i debatten om, hvorvidt det burde være lovligt at brevstemme til præsidentvalget i USA. Han argumenterer for, at hvis der er for mange, der brevstemmer, så er risikoen for fup og fusk i valgkampen for stor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pool/Getty Images/AFP/Ritzaus Scanpix

USAs præsident, Donald Trump, har igen været hurtig på tasterne på Twitter, og det har endnu en gang skabt kæmpestor debat i USA og resten af verden.

Det omhandler primært om to emner, som denne uges »Kampagnesporet« fokuserer på: En konspirationsteori om at TV-vært og tidligere kongresmedlem Joe Scarborough har begået et mord, og om at brevstemmer fører til fusk i valgkampen. To påstande som der simpelthen ikke er noget bevis for, lyder det fra podcastens værter, David Trads og folketingsmedlem Mads Fuglede (V).

»Hvis man ikke har en ordentlig grund til det, man påstår om andre, så skal man knytte sylten,« siger Mads Fuglede om præsidentens udmeldinger.

Trump har nemlig skrevet tweets, som antyder, at Joe Scarborough har begået mord på en yngre kvindelig ansat på hans daværende kontor i Florida i 2001.

Politiet og retsmedicinerne fastslog dengang, at hun havde en hjertesygdom, og derfor havde fået et slagtilfælde, som førte til, at hun besvimede og slog hovedet ned i en bordkant.

Nå ja, og så befandt Scarborough sig på daværende tidspunkt i Washington D.C., mens dødsfaldet fandt sted i Florida. Men det har ikke forhindret præsidenten i at kalde Scarborough for »Psycho Joe Scarborough« og omtale sagen som »meget mistænkelig«.

»Det at påstå, at Joe Scarborough er morder, er lige så skørt, som at påstå at USAs præsident er styret af Vladimir Putin,« lyder det fra Fuglede i podcasten.

Brevstemmer fører til fusk... eller?

Donald Trump har længe været aktiv i debatten om, hvorvidt det burde være lovligt at brevstemme til præsidentvalget i USA. Han argumenterer for, at hvis der er for mange, som brevstemmer, så er risikoen for fup og fusk i valgkampen for stor.

»BREVSTEMMER VIL FØRE TIL MASSIV SVINDEL OG FUSK,« lyder et af præsidentens seneste tweets om emnet.

Men det er der ingen konkrete beviser for. Kampagnesporets værter beskriver det som en forestilling, præsidenten har skabt, om at demokraterne vil sende breve ud til mennesker, der ikke eksisterer, eller som er døde.

Podcastens værter ser Trumps modstand mod brevstemmer som en mistillid til det amerikanske demokrati, og Mads Fuglede kommenterer endda, at det lader til, at Trump ikke har sat sig ordentligt ind i, hvordan der i realiteten afvikles valg i USA.

»Det er så åbenlyst, at det, som Trump skriver, er i strid med det, vi kalder virkeligheden,« siger Mads Fuglede om præsidentens adskillige tweets og påstande.

Hør ugens afsnit af »Kampagnesporet« her:

Og hør tidligere afsnit her: