Kamerakvinde sparkede flygtninge ned: Nu har hun fået sin straf

Foto: MARKO DJURICA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skabte overskrifter verden over, da en ungarsk kamerakvinde i 2015 selv blev filmet, mens hun både sparkede og fældede flygtninge. Nu er der faldet dom i sagen.

Det skriver britiske BBC.

Petra Laszlo er blevet idømt tre års betinget fængsel i sagen, som hun blev sigtet i tilbage i september 2015. Dengang, hvor flygtningestrømmen til Europa var på noget nær sit højeste, blev hun selv fanget foran kameraet på optagelser, som sidenhen gik verden rundt.

De viste, hvordan den kvindelige kameraoperatør fældede og sparkede ud efter en syrisk flygtning og hans søn, der var brudt gennem politiafspærringer. Optagelserne skabte hurtigt stor forargelse, og Petra Laszlo mistede efterfølgende sit job hos den højreorienterede ungarske tv-kanal N1TV. Nu har hun så også modtaget en dom for sine gerninger.

Dommeren i sagen lagde ifølge BBC vægt på, at hendes handlinger var 'strid med samfundets normer', og afviste forsvarets argument om, at Petra Laszlo havde forsøgt at beskytte sig selv.

»Jeg vendte mig om og så flere hundrede mennesker komme stormende i retning mod mig - det var meget skræmmende,« lød forklaringen fra hovedpersonen selv, der var med i retten via video.

Herfra kunne Petra Laszlo tårevæddet berette, at hun i kølvandet på de kontroversielle optagelser har modtaget dødstrusler. Hun føler desuden, at hun er blevet genstand for en hadekampagne.

Den syriske flygtningefar, som blev overfaldet, er efterfølgende flyttet til Spanien med sine børn. Her har han fået job som fodboldtræner.