Kæntret båd kan have haft 950 migranter om bord

En overlevende fra den båd, der natten til søndag kæntrede i Middelhavet, fortæller, at der var 950 migranter om bord. Tidligere har tallet lydt på op mod 700.

Foto: Opielok Offshore Carriers. epa04712792 A handout picture made available by German shipping company Opielok Offshore Carriers (OOC) on 20 April 2015 shows a boat with refugees next to the cargo ship 'OOC Cougar' in the Mediterranean sea on 17 January 2015. The ships of the German shipping company Opielok Offshore Carriers have rescued more than 1, 500 people in the Mediterranean sea since December 2014. EPA/Opielok Offshore Carriers Mandatory Credit: Opielok Offshore Carriers HANDOUT EDITORIAL USE ONLY
Læs mere
Fold sammen

ITALIEN: Der var måske langt flere migranter om bord på den båd, der kæntrede i Middelhavet natten til søndag, end først antaget.

En overlevende fortæller, at der befandt sig i alt 950 flygtninge på båden, der var på vej fra Libyen til Italien, da den kæntrede 200 kilometer syd for den italienske ø Lampedusa. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge ABC News.

Oprindeligt lød vurderingen, at der var op mod 700 om bord.

Den overlevende migrant er en mand fra Bangladesh, og han fortæller til den italienske anklagemyndighed, at flere hundrede personer var blevet låst inde i bådens lastrum af menneskesmuglere.

Manden blev fløjet fra ulykkesstedet til et hospital i byen Catania på den italienske ø Sicilien med en redningshelikopter.

Ifølge den overlevende mand var der 40-50 børn og 200 kvinder blandt de 950 personer om bord på båden, skriver det italienske nyhedsbureau ANSA.

Den italienske anklagemyndighed understreger over for AP, at mandens vidneudsagn endnu ikke er verificeret, og at myndighederne fortsat er ved at finde ud af, præcis hvad der er sket, og hvor mange personer der var om bord.

Natten til mandag dansk tid er det officielle dødstal 24. Langt størstedelen af migranterne frygtes dog at være omkommet i katastrofen, der betegnes som den værste i Middelhavet siden Anden Verdenskrig. 28 personer er blevet reddet.