Kæmpe ubåd skullle smugle kokain

Colombianske myndigheder har fundet en over 30 meter lang ubåd. Den skulle bruges til at smugle tonsvis af kokain til Mexico.

Denne smugler-ubåd med plads til otte ton kokain er blevet opdaget i Colombia. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLOS ORTEGA

En 31 meter lang smugler-ubåd med plads til op mod otte ton last er blevet opdaget i Colombia. Båden blev fundet skjult i et jungleområde i den sydvestlige del af landet. Det skriver BBC.

Ifølge repræsentanter for den colombianske flåde skulle ubåden bruges til at smugle kokain til Mexico. Båden var nemlig udstyret med et så udbygget navigationsudstyr, at den kunne sejle så langt.

Ubåden, som var parat til at sejle ud på sin første tur, blev opdaget tæt ved kysten. Den er bygget af glasfiber, kan sejle ni meter under vandet og har, ud over de otte ton last, plads til fire besætningsmedlemmer.

Det har ikke været muligt for myndighederne at identificere ejerne af ubåden, men ifølge CNN tilhører den lokale narkosmuglere. Der er heller ingen spor af de mulige otte ton kokain.

Smugler-ubåde ikke sjældne

Det er langt fra første gang, der bliver fundet en smugler-ubåd i det sydamerikanske land. Mellem 2005 og 2007 blev der ifølge BBC fundet ikke mindre end ni ubåde med samme formål.

Tilbage i 2000 fandt colombiansk politi desuden en endnu ikke færdigbygget ubåd, der skulle være i stand til at transportere op mod 200 ton kokain.

Den colombianske flåde oplyser dog, at det seneste fund er den mest sofistikerede, hjemmelavede ubåd, man endnu har fundet. De både, der tidligere er blevet opdaget, har heller ikke kunnet sejle så langt under vandet.