Juridisk undersøgelse af Dianas død indledt

10 år efter prinsesse Dianas død, tager det britiske retsvæsen fat på en undersøgelse, der skal finde frem til omstændighederne ved hendes død.

En retlig undersøgelse af den britiske prinsesse Dianas død i Paris i 1997 blev tirsdag indledt i London, hvor over 100 journalister mødte op for at følge sagen.

Diana døde i den franske hovedstad, da den bil, hun sad i, kørte galt i en tunnel. Dianas kæreste, den egyptiske rigmandssøn Dodi al-Fayed, døde også, og det samme gjorde bilens chauffør.

Dodis far, Mohammed al-Fayed, fastholder, at det ikke var en ulykke. Han siger, at det var den britiske efterretningstjeneste, der lavede bestillingsarbejde for den britiske kongefamilie.

I forvejen har både fransk og britisk politi undersøgt begivenhderne, og de er begge nået frem til, at det var en trafikulykke, der skete, fordi bilens chauffør var påvirket af alkohol og kørte for stærkt.

Den retslige undersøgelse kunne først komme i gang, efter at hele det juridiske apparat i Frankrig var færdig med sagen, ligesom det britiske politi skulle være færdig.

/ritzau/Reuters