Junglen i Calais er ved at blive revet ned

En lille gruppe arbejdere er ved at rive flygtninge- og migrantlejr ned. Tæt ved står bulldozere klar.

Foto: PHILIPPE HUGUEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Calais. Med mukkerter, kædesave og bare næver er cirka 20 arbejdere gået i gang med at banke migrant- og flygtningelejren i den nordfranske havneby Calais ned.

Det skriver en række medier omkring klokken 15 dansk tid.

Det mindre hold arbejdere er gået i gang med at rive bygninger på området ned, mens to bulldozere står klar tæt ved. Holdet bliver eskorteret af politifolk, mens de river lejren ned, skriver AFP.

Madrasser, tæpper, tøj, køkkenudstyr og kufferter er samtidig ved at blive stablet sammen.

Tidligere på dagen er hjælpearbejdere og repræsentanter fra den franske regering gået fra telt til telt for at sikre sig, at ingen personer var tilbage i området, der er ved at blive revet ned.

Regeringen i Frankrig har tidligere meldt ud, at planen var at begynde at skille lejren ad omkring middag lokal tid. Planerne blev udsat et par timer af hensyn til sikkerheden. Det skriver BBC.

Frankrigs regering vil jævne migrantlejren, der er kendt som "Junglen", med jorden. Derfor er flere tusinde mennesker blevet flyttet væk fra området siden mandag.

Op mod 8000 personer menes at have slået sig ned i Calais.

De har drømt om et liv i Storbritannien og har bygget en kæmpe lejr op med telte og utallige interimistiske skure bygget af presenninger og træstumper. Håbet var at komme til et nyt liv med færge eller via tunnel.

Nu skal de mange mennesker fra blandt andet Syrien, Eritrea og Afghanistan i stedet fordeles til 450 forskellige asyl- og modtagecentre rundt om i Frankrig.

- Det gør mig trist at se lejren i denne forfatning, siger Marie Paule, der som hjælpearbejder har arbejdet frivilligt i "Junglen" i et år.

- Det er med tungt hjerte, at jeg ser det. Men det er den bedste løsning for dem, siger Paule videre til AFP.

Den omstridte lejr er blevet symbol på de europæiske problemer med at løse flygtninge- og migrantkrisen i fællesskab.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er 3113 flygtninge og migranter blevet transporteret væk fra junglen siden mandag.

/ritzau/